Visser leidde de wedstrijd zeer goed en nam de juiste beslissing

"Visser leidde de wedstrijd zeer goed en nam de juiste beslissing"

09-05-2022 10:33
16

Tijdens de topper van zondag tussen Union Saint-Gilloise en Club Brugge, was er veel te doen rond de penaltyfout van Brandon Mechele op Lazare. Zowel Gilles De Bilde als Aster Nzeyimana leken overtuigd dat het geen penalty was. Stéphane Breda, scheidsrechteradviseur, blikt terug op het duel.

"Lawrence Visser leidde de wedstrijd zeer goed,” klinkt het bij de expert van Sudinfo. Volgens Breda paste hij zich aan het ritme van de wedstrijd aan en was hij een stuk strenger wanneer dat nodig was. Over het algemeen klinkt het verdict bij Breda dat het een zeer goed optreden van hem was. 

Juiste beslissing
In tegenstelling tot de twee commentatoren van Eleven Sports, meent Breda dat de penalty een juiste beslissing was. "Het is een ingewikkelde actie om te beoordelen, maar de scheidsrechter deed er goed aan de penalty te geven.” Breda is niet zeker dat de VAR ingegrepen zou hebben, het was duidelijk een beslissing die afhing van het oordeel van de scheidsrechter. “Voor mij was het inderdaad een overtreding,” besluit Breda.