Fuifbeest Conceiçao danst en steekt sigaar op na zoete titelzege tegen Benfica

Fuifbeest Conceiçao danst en steekt sigaar op na zoete titelzege tegen Benfica

08-05-2022 23:15

FC Porto heeft zich zaterdag voor de dertigste keer in haar geschiedenis tot Portugees landskampioen gekroond. Die triomf smaakte extra zoet, aangezien uitgerekend eeuwige rivaal SL Benfica voor de bijl ging, nota bene met een doelpunt in het ultieme slot: 0-1. Bij trainer Sergio Conceiçao zat er ook een tabaksmaak aan die overwinning.

Porto had niet per se nood aan een driepunter om de Portugese titel in de wacht te slepen, maar de trots van de havenstad maakte het feestje voor de bezoekende fans compleet door Benfica alsnog een nederlaag aan te smeren. In de vierde minuut van de blessuretijd sloeg Zaidu Sanusi toe, waarna de uitfans helemaal aan het vieren mochten.

Die boodschap had ook Conceiçao begrepen. Beelden uit de kleedkamer na afloop van de partij tonen hoe de gewezen speler van Standard Luik helemaal uit de bol gaat. De Portugese legende steekt eerst een dikke sigaar op, waarna hij hevig paffend enkele dansmoves bovenhaalt. De spelers en de rest van zijn trainersstaf vinden het geweldig. Showbeest!