Union of Club Brugge volgende week zondag kampioen? De scenario's op een rij

Union of Club Brugge volgende week zondag kampioen? De scenario's op een rij

08-05-2022 17:30 Laatste update: 11-05-2022 16:45
19

Club Brugge won zondag met 0-2 bij Union. Blauw-Zwart deelde in de titelrace meer dan enkel een gevoelige tik uit. Zoals de kaarten nu liggen, kan Club Brugge volgende week zondag op de Bosuil kampioen spelen.

Union stond 204 dagen aan de leiding van de Jupiler Pro League, maar binnen 7 dagen bestaat de kans dat het Club Brugge is dat de champagne mag ontkurken. Binnen nu en volgende week zondag staan er in de Champions Play-Offs immers niet één, maar twee speeldagen op het spel. Club Brugge ontvangt woensdag Union. Daarna trekt het naar Royal Antwerp FC. Wint Club Brugge beide duels? Dan is de titel een feit.

Club Brugge en Union tellen op dit moment alle twee 43 punten. Maar bij de halvering van de punten na de reguliere competitie zijn de punten van Union naar boven afgerond. Union heeft dus zogezegd een half puntje meer gekregen. Eindigen Club Brugge en Union gelijk? Dan verdwijnt dat halve puntje als sneeuw voor de zon. Club Brugge is in het voordeel. Wil Union boven Club Brugge eindigen? Dan moeten ze in de stand na de Champions Play-Offs een punt meer hebben dan Blauw-Zwart.

Indien Club Brugge woensdag wint van Union komt de Brugse teller op 46 punten te staan. Union blijft dan achter met 43 punten en kan daarna maximaal op 49 punten komen. Tegen Antwerp kan Club Brugge mits wederom een zege op 49 punten te staan. Dat is zeker voldoende om Union van de titel te houden.

In dit scenario hoeft Club Brugge ook geen rekening te houden met RSC Anderlecht of Antwerp. De nummers drie en vier kunnen respectievelijk op maximaal 45 en 42 punten komen. Maar wat als Club Brugge wel wint wint tegen Union, maar niet van Antwerp? Dan kan de titel mogelijk ook gevierd worden door Blauw-Zwart. In de wetenschap dat Union op speeldag 5 tegen Anderlecht hetzelfde resultaat neerzet als Club Brugge op de Bosuil.

Wat als Club Brugge – Union woensdag op een gelijkspel eindigt? Dan blijft Club Brugge de beste papieren in de strijd om de titel behouden. Het moet dan op speeldagen 5 en 6 van de Champions Play-Offs qua puntentotaal 'gewoon' minstens evengoed doen als Union. Club Brugge trekt nog Antwerp en ontvangt Anderlecht. Terwijl Union eerst de derby speelt in het Lotto Park en op de slotspeeldag The Great Old ontvangt.

Wint Union in het Jan Breydelstadion? Dan is het voordeel in de titelrace weer voor Union. Op speeldag 5 kan Union zich vervolgens tot kampioen kronen. Dan moet de promovendus op bezoek bij RSC Anderlecht. Bij winst in het Lotto Park is het kampioen indien Club Brugge niet wint van Antwerp. Bij een gelijkspel van Union is de titel een feit als Club Brugge verliest van The Great Old. Verliest Union tegen Anderlecht? Dan valt de beslissing op de slotspeeldag.