Barça dankt Alba voor heerlijke volley en gaat de Champions League in

Barça dankt Alba voor heerlijke volley en gaat de Champions League in

07-05-2022 23:09

FC Barcelona heeft op de valreep gewonnen van Real Betis in de Primera División. De Catalanen stevenden op een remise af, maar Jordi Alba schoot in de slotseconden heerlijk raak: 2-1. Ansu Fati zorgde voor een mooi moment in Camp Nou.

Xavi had basisplaatsen ingeruimd voor Frenkie de Jong en Memphis Depay. Barça kreeg de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Ronald Araújo kon inkoppen na een hoekschop, maar Rui Silva bracht op spectaculaire wijze redding. De Portugese doelman moest al na een kwartier Claudio Bravo vervangen. De Chileen viel tegen zijn oude club geblesseerd uit, maar zijn vervanger kweet zich prima van zijn taak. Zo maakte Silva een uithaal van Memphis onschadelijk. Even eerder was Barça aan de andere kant goed weggekomen, toen Guido Rodríguez de paal raakte. 

In de tweede helft had Barça licht de overhand, maar haalde het ook opgelucht adem dankzij een katachtige reflex van Neto, die de geblesseerde Marc-André ter Stegen verving. Aan de andere kant werd Pierre-Emerick Aubameyang, die Memphis verving, in stelling gebracht door De Jong, maar de spits schoot over. Invaller Fati leek een kwartier voor tijd verlossing te brengen. Het was voor de jonge aanvaller zijn eerste doelpunt na een slepende hamstringblessure. 

De Catalanen konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Uitgerekend Marc Bartra, die een verleden heeft in Camp Nou, kopte raak. Barcelona leek daarmee puntenverlies te gaan lijden, maar in de slotseconden schoot Alba heerlijk raak: 1-2. Daarmee heeft Barça een Champions League-ticket definitief binnen en zet het ook een goede stap richting het veiligstellen van de tweede plaats, die goed is voor deelname aan de Spaanse Supercopa.