'Gheysens wilde wraak nemen op RSC Anderlecht door Union te kopen'

'Gheysens wilde wraak nemen op RSC Anderlecht door Union te kopen'

07-05-2022 18:30
6

Onder de leiding van Paul Gheysens wist Royal Antwerp FC bijzonder grote stappen te zetten en mag het zich één van de topclubs in België noemen. Het had echter helemaal anders kunnen aflopen voor Antwerp en Gheysens.

In 2015 werkte Gheysens al achter de schermen voor Antwerp, maar twee jaar later probeerde hij RSC Anderlecht nog over te nemen. Dat mislukte en de toenmalige leiding van paars-wit verkocht de club aan Marc Coucke. Niet naar de zin van Gheysens, die meteen richting een andere club trok.

Zo onthult Jürgen Baatschz, voormalig eigenaar van Union, dat Gheysens een poging waagde om Union over te nemen. "Ik denk dat hij zich wilde wreken op Anderlecht omdat hij daar de slag had gemist", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

En Gheysens had ook plannen met Union. "Zijn prioriteit was het stadion. Méér dan een voetballiefhebber is Gheysens een zakenman die magnifieke stadions kan bouwen. We hebben elkaar ontmoet in zijn kantoor in de Ghelamco Arena, maar zijn bod bleef onder mijn verwachtingen."

Andere eigenaar
Uiteindelijk werd niet Gheysens, maar zakenman Tony Bloom eigenaar van Union. De miljardair, die ook Brighton & Hove Albion bezit, nam de club in 2018 over en speelt enkele jaren later nu mee voor de titel in ons land.