De Laet klaart aanvoerderssituatie Antwerp op: “Dat is in samenspraak beslist”

De Laet klaart aanvoerderssituatie Antwerp op: “Dat is in samenspraak beslist”

07-05-2022 16:46
3

Ritchie De Laet liet zich eerder al uit over zijn chronisch darmprobleem en de perikelen tijdens Beerschot, maar klaart tegenover Het Nieuwsblad ook de aanvoerderssituatie bij Antwerp op.

De aanvoerdersband is niet afgenomen, zegt De Laet. “Die is me helemaal niet afgenomen, zoals werd gefluisterd, dat is gewoon in samenspraak beslist. In die periode was vijftig procent van mijn energie al weg door die darmproblemen en de bijhorende stress. En dan zou ik die andere vijftig procent nog moeten verdelen over iedereen, om heel de ploeg bij te sturen? Dat ging niet. Ik wilde me honderd procent op mezelf concentreren.”

In samenspraak werd beslist om Nainggolan even aanvoerder te laten zijn. “Ik ben dan gaan samenzitten met de coach en Radja. En daar hebben we samen de beslissing genomen om de kapiteinsband door te geven. Radja deed dat goed. Ook al ben ik nu blij dat Faris terug is. Hij is sowieso eerste kapitein. En later, dat zien we dan wel. Ik hoef die band ook niet rond mijn arm te hebben om nog altijd een leider te zijn, op het veld, om tegen iemand te roepen of aanwijzingen te geven. Helemaal niet.”