Burgess (Union): Er is respect voor Club Brugge, maar zeker geen angst

Burgess (Union): "Er is respect voor Club Brugge, maar zeker geen angst"

07-05-2022 12:03
4

De derde speeldag van de Champions’ Play-Offs voorziet een duel tussen de nummers één en twee van het klassement. Een echte topper met enorm veel inzet op het spel. Club Brugge trekt naar Union Saint-Gilloise wat een eerste luik van de dubbele confrontatie zal zijn. 

Christian Burgess, sterkhouder in de defensie van Union, blikt vooruit op het duel in een interview met DH Sport. De Engelse verdediger speelt een beresterk seizoen en zal die lijn willen doortrekken in de dubbele confrontatie tegen Club Brugge. Momenteel heeft Union een speling van drie punten op de achtervolger. 

Solide verdediging
"Er is respect voor Brugge, maar geen angst," zei Burgess. "We moeten niet vergeten dat we de klassieke fase met vijf punten voorsprong op hen eindigden.” Het is een voorsprong die mede mogelijk werd gemaakt door een solide verdediging. Met slechts 27 tegendoelpunten in 34 wedstrijden ligt Burgess mee aan de basis van het opmerkelijke seizoen.

Andere verdedigers
De Engelsman ziet zichzelf als een intelligente verdediger die kan rekenen op een paar goed voetballende voeten. “Ik ben vrij agressief in het duel en ik denk dat ik over enige balvaardigheid beschik,” vertelt Burgess. Een vergelijking met andere verdedigers durt hij niet meteen maken. Het is volgens hem niet aan zichzelf om at te doen. “Maar ik vind het leuk om bepaalde voetballers zoals Virgil Van Dijk of Aymeric Laporte te zien spelen,” besluit Burgess. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie