Nainggolan legt uit: Ik probeer soms dingen die anderen niet begrijpen

Nainggolan legt uit: "Ik probeer soms dingen die anderen niet begrijpen"

7 mei - 11:16
14

Het eerste seizoen van Radja Nainggolan bij Royal Antwerp FC zit er bijna op. De ervaren middenvelder haalde niet altijd zijn beste niveau, maar volgens hem ligt dat ook gedeeltelijk aan zijn ploeggenoten. Hoe dan ook was het wennen aan de Jupiler Pro League.

Eerst en vooral is Nainggolan wel tevreden dat hij in ons land voetbalt, zeker omdat hij nu weer in zijn geliefde Antwerpen woont. Hoewel de gewezen Rode Duivel naar Bosuil-normen een monsterloon opstrijkt, was het financiële plaatje niet zijn belangrijkste drijfveer om er te tekenen. "Geld boeit me niet", stelt Nainggolan onomwonden bij RTBF"Als ik meer had willen verdienen, had ik wel getekend in Turkije, niet hier."

Zijn eerste maanden in de Jupiler Pro League zijn niet altijd even vlot verlopen. Nainggolan legt zelf uit hoe dat komt. "Ik heb een intens kampioenschap ontdekt, met enkele knappe individuele spelers ... maar tactisch staat het minder ver dan in Italië. Hier probeer ik soms dingen die anderen niet zien of begrijpen", klinkt het. Dat maakt op zich echter niet zoveel uit, benadrukt hij. Zijn voornaamste taak bestaat erin om zijn ervaring te delen met zijn jongere medespelers.

Over zijn beste positie schept Nainggolan ook graag even duidelijkheid. "Dit seizoen heb ik op de zes, de acht en de tien gespeeld. Ik geef toe dat ik, op mijn leeftijd, verkies om op de tien te staan. Dan kom je veel in de rechthoek en moet je minder lopen", lacht hij. Dat het niet altijd van een leien dakje loopt, is in zijn ogen logisch. "Ik ben gewoon om met spelers van erg hoog niveau te spelen. Daarom is het vandaag voor mij moeilijker, want ik moet me aanpassen aan meer middelmatige spelers. Dat is geen gebrek aan respect, maar gewoon de werkelijkheid", besluit Nainggolan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie