Gillet denkt na over voorstel Anderlecht: Twee sportieve liefdes van mijn leven

Gillet denkt na over voorstel Anderlecht: "Twee sportieve liefdes van mijn leven"

07-05-2022 10:47 Laatste update: 10:50
4

Op zijn 38e kan Guillaume Gillet nog een opvallend vervolg breien aan zijn rijkgevulde loopbaan. De ouderdomsdeken is gevraagd door RSC Anderlecht om één van de leidinggevende figuren te worden in haar belofteploeg, die vanaf volgend seizoen aantreedt in Eerste Klasse B. Dat aanbod brengt hem in een mentale tweestrijd.

Gillet voetbalt momenteel voor RFC Liège, in de amateurreeksen. Terugkeren naar die traditieclub, waar hij eerder aan de bak was, stond altijd hoog op zijn verlanglijstje. Nu Anderlecht op de proppen komt, verkeert hij in een luxepositie. "Het is zelfs niet het hart dat zal spreken, aangezien het om de twee sportieve liefdes uit mijn leven gaat", omschrijft Gillet de moeilijkheid van de knoop die hij moet doorhakken bij La Dernière Heure.

De middenvelder legt ook uit hoe Anderlecht bij hem terecht is gekomen. In eerste instantie dacht Jean Kindermans, hoofd opleidingen op Neerpede, aan hem om als trainer aan de slag te gaan. Gillet voelt zich voorlopig fysiek echter nog te goed om te stoppen met voetballen. "Ik heb Vincent Kompany ontmoet, samen met de coach van de U21, Robin Veldman, en Peter Verbeke."

Die eerste gesprekken zijn vlot verlopen. "Het is een eer om opnieuw te praten over een toekomstig partnerschap met Anderlecht", gaat Gillet verder. Hier en daar werd beweerd dat hij ook een rol zou krijgen als T2 naast Kompany, maar dat is niet het geval. "Ik zou de grootvader zijn van alle jongeren", omschrijft hij zijn mogelijke toekomstige rol. "Ik zou op en naast het veld als mentor dienen."