Kampioenenstrijd gaat haar beslissende fase in: Ik heb altijd Union gezegd

Kampioenenstrijd gaat haar beslissende fase in: "Ik heb altijd Union gezegd"

07-05-2022 10:33 Laatste update: 10:38
3

Wie de Jupiler Pro League een warm hart toedraagt, zal de komende week enkele keren op het puntje van zijn of haar stoel gaan zitten. De komende twee speeldagen kunnen namelijk beslissend zijn in de titelstrijd, vooral vanwege het dubbele duel tussen Club Brugge en Union Saint-Gilloise. Die laatste ploeg ligt puntengewijs in pole positie.

"Ik heb altijd Union gezegd en ik ben niet iemand die dan op het laatst nog verandert", geeft Gert Verheyen aan bij SporzaCollega-analist Franky Van der Elst gaat daar in eerste instantie in mee. "Na match drie en vier is het misschien nog niet beslist, maar dan kan je er misschien toch al een juister antwoord op geven. Ik heb ook altijd gedacht dat het Union ging zijn."

Daarna wijst Verheyen zijn maatje terecht, door te zeggen dat hij in een krant gelezen had dat Van der Elst recent Club Brugge aanwees als toekomstige kampioen. Die laatste wuift dat al lachend weg. "Dat heb ik niet gezegd", benadrukt The Fox. Om uiteindelijk toch Club aan te wijzen als laureaat-in-spe. 

Zoals beide heren aanhalen, zullen de komende dagen veel duidelijkheid verschaffen. Deze zondag trekt Club naar Union, volgende woensdag staat de terugwedstrijd op het programma. Als Union in beide wedstrijden aan het langste eind trekt, is het kampioen. In alle andere gevallen blijft de spanning minstens nog één speeldag duren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s