Geen enkele trainer in de grote vijf competities doet momenteel beter dan Clement

Geen enkele trainer in de grote vijf competities doet momenteel beter dan Clement

07-05-2022 10:17 Laatste update: 10:37
5

Het weekend is weer uitstekend ingezet voor Philippe Clement. Op bezoek bij titelverdediger Lille OSC boekte zijn AS Monaco een knappe 1-2-overwinning. Daardoor zitten de jongens uit het Prinsdom nu al aan acht overwinningen op rij. Geen enkele ploeg uit de vijf grote Europese competities doet beter.

Nu de maand mei goed en wel op gang getrokken is, komen een heleboel kampioenschappen in hun beslissende fase. Ook in de Ligue 1 is dat het geval. Dankzij de nipte zege bij Lille is Monaco daar (eventjes?) naar de tweede stek gewipt. Het telt nu 65 punten, evenveel als Olympique Marseille. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed, net als Stade Rennes overigens, dat drie punten lager staat.

Het neemt niet weg dat Clement en co geweldig bezig zijn. Hun recente 24 op 24 is zelfs de strafste reeks van alle clubs uit de top-vijf-competities van Europa! Ter vergelijking: koploper Paris Saint-Germain zit op dit moment aan 17 op 24. Ook andere Europese grootmachten als Manchester City (20 op 24), Liverpool FC (22 op 24), Real Madrid (21 op 24) of Bayern München (17 op 24) bijten in het zand. 

De troepen van Clement zijn dus bezig aan enkele opmerkelijke weken. Als ze dat kunstje doortrekken tot het einde van het seizoen (in de Ligue 1 staan er nog twee speeldagen op het programma) evenaren de Monegasken zelfs PSG, Internazionale en Napoli, die eerder ook al negen zeges op rij boekten. Liverpool (10) en Manchester City (12) spannen dit jaar de kroon.