Sporting Charleroi en KRC Genk spelen gelijk in de Europe Play-Offs

06-05-2022 22:41
15

Charleroi en KRC Genk hebben vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld in de Europe Play-Offs. De zebra’s kwamen in de laatste minuut gelijk, nadat ze in de eerste helft al op 1-0 kwamen.

De partij begon gezapig zonder al te veel kansen. Een kans voor Heynen en Zaroury leidden tot niets. Net voor het halfuur haalde doelman Koffi Paintsil neer buiten de zestien. De doelman kwam er vanaf met geel. De Limburgers konden echter geen vuist maken. Charleroi hield gemakkelijk stand.

Richting de rust konden de zebra’s al eens dreigen met Bayo, die vooralsnog mistte. Enkele minuten later was het echter wel prijs. Bayo kon helemaal alleen inkoppen en zette de 1-0 op het scorebord. Genk moest zich duidelijk herpakken.

Tweede helft
KRC Genk startte met Onuachu en Thorstvedt aan de tweede helft. Die kwaliteitsinjectie bracht wat bij, maar Genk bleef er maar niet goed uit te komen. Op het uur had Heymans zelfs de uitgelezen kans op de 2-0, maar hij trof de paal.

Richting het laatste kwartier kwam Genk dan toch opzetten. Onuachu hing tien minuten voor tijd de bordjes gelijk. Alles te herdoen voor Charleroi. Blauw-wit ging door. Eerst redde Koffi nog uitstekend, maar even later kon Thorstvedt al de 1-2 binnenduwen.

Net voor tijd kon Charleroi dan toch nog een punt uit de brand slepen. Bayo scoorde nog knap tegen.

Charleroi en Genk schieten niets op met een punt. Zaterdag kan KAA Gent verder uitlopen tegen KV Mechelen