Inter toont veerkracht en zet Serie A-titel nog niet uit het hoofd

06-05-2022 21:02
1

Internazionale blijft na een fraaie comeback in de race voor de Scudetto. De Milanezen herstelden zich voor eigen publiek van een 0-2 achterstand tegen Empoli en lossen voorlopig weer AC Milan af aan kop van de Serie A.

Inter beleefde een rampzalige start in het Stadio Giuseppe Meazza. Uitgerekend de door Inter verhuurde Andrea Pinamonti werkte al na vijf minuten een voorzet binnen. De 22-jarige spits vierde zijn treffer ingetogen, maar droeg deze wel op aan zijn overleden zaakwaarnemer Mino Raiola.

Empoli dacht door te denderen en na elf minuten zelfs op een 0-2 voorsprong te komen. Door de treffer van Szymon Zurkowski ging echter een streep, omdat er in aanloop naar de goal sprake was van buitenspel. Desondanks moest Inter nog een tegentreffer slikken voor rust. Kristjan Asllani profiteerde dankbaar van een foutje van De Vrij, die een lange bal helemaal verkeerd inschatte.

Daarmee leek duur puntenverlies in de maak met het oog op de zeer spannende titelstrijd in Italië, maar I Nerazzurri toonde zich bijzonder strijdbaar. Vijf minuten voor rust schoot Empoli-aanvoerder Simone Romagnoli ongelukkig een harde voorzet achter zijn eigen doelman. Niet veel later tekende Lautaro Martínez voor zijn achttiende doelpunt van het seizoen en daarmee de 2-2.

Inter was daarmee los en in de tweede helft was het wachten op de 3-2. Die viel na ruim een uur, toen Martínez weer op de goede plaats stond en de trekker overhaalde. Invaller Alexis Sánchez maakte er zelfs nog 4-2 van. Het zorgde voor ontlading bij de ploeg van trainer Simone Inzaghi, die in ieder geval weer tijdelijk stadgenoot AC Milan aflost als koploper.