Lille reageert op Moeskroen, die hen beschuldigde van falen

Lille reageert op Moeskroen, die hen beschuldigde van "falen"

06-05-2022 18:43
1

Dinsdag schreef Royal Excel Mouscron openbaar haar financiële kwetsbaarheid toe aan de beëindiging van de overeenkomst met Lille OSC. Lille reageert op de beschuldigingen in een openbare brief, die ze verstuurt heeft op de website. 

Royal Excelsior Moeskroen weet echt niet wat de toekomst zal brengen. Vorige maand werd de tweedeklasser voor de zevende keer in acht jaar tijd haar beroepslicentie geweigerd. De club zou niet voldoen aan haar loonverplichtingen. 

Eenzijdige beslissing
Moeskroen wijt haar economische situatie, naast de gezondheidscrisis, "aan de eenzijdige beslissing van Lille om hun overeenkomst te verbreken". Deze overeenkomst voorzag in een jaarlijkse bijdrage van 4 miljoen euro van LOSC in ruil voor de overname van gedetacheerde spelers. 

Clausule in overeenkomst
Lille betwist de geldigheid van deze overeenkomst. De beschuldigingen bevielen de club helemaal niet. De overeenkomst tussen LOSC en Moeskroen zou een clausule bevat hebben die ervoor zorgde dat beide partijen de overeenkomst aan het eind van elk seizoen konden beëindigen.  

"Lille betreurt de situatie waarin Moeskroen zich vandaag bevindt, met name voor haar spelers, personeel en supporters, maar zij is van plan kenbaar te maken dat zij op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor haar economische en sportieve tekortkomingen," besloot de club uit Lille.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie