Mark Clattenburg is voorstander van wedstrijden met 60 minuten in plaats van 90

Mark Clattenburg is voorstander van wedstrijden met 60 minuten in plaats van 90

6 May - 18:33
11

De halve finales van de Europese competities zijn allemaal afgerond. Wanneer de inzet zo hoog is komt er al eens vaak een grote portie tijd gewin aan te pas. Dat was deze Europese campagne niet anders. 

Manchester City was woensdag na hun uitschakeling tegen Real Madrid woedend op de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato. Hij floot tien seconden te vroeg af. Mark Clattenburg, voormalig internationaal scheidsrechter, wil een einde maken aan al het tijd ‘rekken’ tijdens een wedstrijd. 

Clattenburg stelt wedstrijden van 60 minuten voor. Dat vertelt de voormalige scheidsrechter aan de Daily Mail. De klok zou bij elke onderbreking worden stilgezet, een oplossing voor al het tijd gewin. 

"Ik denk dat er een oplossing voor dit alles is, namelijk wedstrijden van 60 minuten met een stopwatch,” vertelt hij aan de Engelse krant. Het is een idee dat Pierluigi Collina, de FIFA en de IFAB momenteel aan het bestuderen zijn. “Het werkt in het basketbal en het zou ook in het voetbal kunnen werken," zegt de voormalige scheidsrechter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie