Kompany spreekt duidelijke taal over Anderlecht in 1B: Schaf die wurgregels af

Kompany spreekt duidelijke taal over Anderlecht in 1B: "Schaf die wurgregels af"

06-05-2022 17:03
15

De beloften van RSC Anderlecht mogen volgend seizoen aantreden in Eerste Klasse B, maar het is nog niet duidelijk onder welke regels dat zijn. Het huidige voorstel vindt Vincent Kompany alvast niet goed.

Zo wil men voor de beloftenteams in België niet alleen een leeftijdsgrens opleggen, maar mogen die spelers ook niet al te veel met de A-ploeg hebben meegespeeld. Daardoor kunnen spelers zoals Marco Kana, Anouar Ait El Hadj of Killian Sardella niet meedoen met de beloften. Onbegrijpelijk voor Vincent Kompany.

"Ik ben al blij dat er een 1B-verhaal is. Dat is goed voor de ontwikkeling van ons voetbal en de talenten, maar gebruik wat gezond verstand", vertelt hij op zijn persconferentie. "Schaf al die wurgende regels die nu op tafel liggen af."

Hij wil daarmee dat het Belgisch voetbal ook het voorbeeld van het Belgisch voetbal volgt. "Alle spelers die onder een bepaalde leeftijdsgrens zitten moeten kunnen meedoen met dat beloftenelftal. Maakt niet uit of ze 15, 20 of meer duels met de A-ploeg speelden. Maak het niet moeilijker dan het al is", besluit hij.