Twee strafschoppen helpen Kortrijk aan zege tegen Oud-Heverlee Leuven

06-05-2022 14:15
1

Oud-Heverlee Leuven en KV Kortrijk moeten dit seizoen in de Jupiler Pro League niet meer in actie komen. Vrijdag oefenden de twee ploegen tegen elkaar. Kortrijk haalde het in Leuven met 2-3.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Eerst raakte OHL nog de paal, maar na vijf minuten was het toch raak via Patris. De 1-0 leek de ruststand te worden. Dat was evenwel zonder Herrmann gerekend. Op aangeven van Mehssatou tekende die vijf minuten voor het rustsignaal voor de 1-1.

Na de rust werd er gretig gewisseld. Kortrijk nam de bovenhand en vanaf elf meter bracht Sainsbury de bezoekers op voorsprong. Op een kwartier van het einde kwamen de bordjes weer in evenwicht te hangen. Toch was het Kortrijk dat uiteindelijk met de zege aan de haal ging door een doelpunt van De Bruyn. Opnieuw scoorden de bezoekers via een strafschop.