Courtois krijgt lof van zijn ex-coach: Het is absurd, onrealistisch ook

Courtois krijgt lof van zijn ex-coach: "Het is absurd, onrealistisch ook"

06-05-2022 11:29

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Champions League. Het mag ook Thibaut Courtois bedanken, want die pakte uit met een paar cruciale reddingen. Voor Erwin Lemmens is dat al lang geen verrassing meer. 

Lemmens werkte met Courtois bij de nationale ploeg en kent zijn kwaliteiten maar al te goed. "Als je naar de wedstrijd tegen Manchester City kijkt... (lacht) Dan is het volgens mij duidelijk dat hij boven alles en iedereen uitsteekt. Hij blijft zo rustig in bepaalde situaties. Terwijl anderen misschien iets meer stress zouden kennen. Petje af", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Lemmens ziet ook hoe Courtois alleen maar beter wordt. "Hij kan telkens iets meer. Dat is het mooie. Thibaut veroudert, maar in doel lijkt hij te verjongen. Zonder hem zou Real niet staan waar ze nu staan. Niet in La Liga, niet in de Champions League. Het is absurd. Onrealistisch ook."

De finale tegen Liverpool wordt op 28 mei gespeeld. Courtois heeft de Champions League nog nooit gewonnen, maar speelde in 2014 wel al eens de finale. Die verloor hij toen met Atletico Madrid van stadsgenoot Real.