Volgende klap voor Vormer bij Club Brugge: 'Balanta als vervanger van Rits'

Volgende klap voor Vormer bij Club Brugge: 'Balanta als vervanger van Rits'

06-05-2022 09:32
3

Club Brugge kan de komende maanden geen beroep meer doen op Mats Rits. Volgens Sportwereld moet Ruud Vormer evenwel niet hopen dat hij de komende speeldagen de vervanger wordt van Rits. De keuze zou gevallen zijn op Eder Balanta.

Tegen RSC Anderlecht viel Rits vorig weekend geblesseerd uit. Het verdict was hard. De kruisband was gescheurd. Rits staat nu voor een inactiviteit van enkele maanden. Club Brugge moet natuurlijk wel door, want er staan nog vier belangrijke duels in de Champions Play-Offs op het programma. Alfred Schreuder moet dus op korte termijn met een oplossing komen.

Vormer was een van de kandidaten om Rits in de basis te vervangen, maar de kapitein lijkt niet te moeten hopen op een terugkeer in de ploeg. 'Schreuder kiest voor Balanta', klinkt het in de krant. De Colombiaan krijgt dus ook de voorkeur op de jonge Cisse Sandra, een andere alternatief om het middenveld te bezetten.

De voorbije jaren was Vormer dé man bij Club Brugge, maar dit seizoen veranderde veel. Eerst liet Philippe Clement de Nederlander links liggen in de Champions League. Daarna moest Vormer zich ook schikken in het statuut van bankzitter onder Schreuder.