Rangers en Eintracht Frankfurt halen de finale van de Europa League

05-05-2022 22:57 Laatste update: 06-05-2022 07:44
9

Rangers FC heeft zich ten koste van RB Leipzig geplaatst voor de finale van de Europa League. Op Ibrox werd het 3-1 en dat was genoeg na de 1-0 nederlaag van vorige week. In de finale wacht Eintracht Frankfurt

Leipzig won de heenmatch met 1-0. Rangers wist de achterstand tegen de Duitsers al snel te repareren en zelfs om te buigen. Ibrox ontplofte toen James Tavernier na negentien minuten scoorde en Glen Kamara vijf minuten later de voorsprong verdubbelde. Hoewel Rangers de bovenliggende partij was, bleek Leipzig uiterst gevaarlijk in de omschakeling.

Wie anders dan Christopher Nkunku bracht de bezoekers terug in de match. Maar het was de thuisploeg dat de finale haalde. John Lundstram maakte voor Rangers de 3-1. Fashion Sakala (ex-KV Oostende) speelde de volledige tweede helft.

Eintracht Frankfurt - West Ham United 1-0
Het sprookje van Eintracht Frankfurt gaat maar door. De Duitsers wonnen al in Engeland met 1-2 en waren ook donderdag te sterk voor West Ham. Rafael Santos Borré maakte het enige doelpunt van de partij. Bij de Duitsers begonnen Daichi Kamada (ex-STVV) en Lucas Silva Melo (ex-KV Kortrijk) in de basis.