De Mos over Openda: Speler die Club Brugge niet moet hebben, moet ik ook niet

De Mos over Openda: "Speler die Club Brugge niet moet hebben, moet ik ook niet"

05-05-2022 18:17
9

De Play-Offs zijn volop aan de gang en clubs beginnen nu al achter de schermen aan de voorbereidingen van het volgende seizoen. Dat is niet anders bij Club Brugge. Het valt ook nog te zien wat er met een aantal huurlingen zal gebeuren.

Ikoma Lois Openda is één van die huurlingen die bij buitenlandse club gestald zijn. De spits, die nog steeds eigendom van Club Brugge is, scoorde dit seizoen al vijftien keer in 30 optredens voor Vitesse. Daarmee is hij uitgegroeid tot een echte publiekslieveling in Arnhem. 

Toch is niet iedereen een fan van de goaltjesdief van Club Brugge. Analist Aad de Mos sprak zich in de podcast TweeViertje uit over Openda. Volgens hem is Openda niet zo goed als iedereen beweert. De spits werd gelinkt aan een overstap naar PSV maar volgens de analist is dat een stap te hoog.

"Ik hou van spelers die buitencategorie zijn en dat is hij niet", vervolgt De Mos. "PSV is gewend aan Van Nistelrooij, Kezman, Nilis, Ronaldo... Je moet altijd kijken naar het verleden van een speler. Een speler die bij Club Brugge weggestuurd wordt moet ik niet hebben," besluit de analist.