Chili dient claim in voor Ecuador's plaats in de Wereldbeker in Qatar

Chili dient claim in voor Ecuador's plaats in de Wereldbeker in Qatar

05-05-2022 18:06

Een geschil over de geschiktheid van een speler zou de kwalificaties voor de Wereldbeker nog kunnen veranderen. Chili heeft een klacht ingediend om Ecuador zijn plaats in Qatar te ontnemen. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws

Chili heeft deze week de FIFA opgeroepen om Ecuador eruit te gooien. Chili zou dan zijn plaats in het toernooi claimen. Chili beweert dat zijn Zuid-Amerikaanse rivaal een speler heeft opgesteld die niet in aanmerking komt omdat hij Colombiaans zou zijn.

Om zijn zaak te ondersteunen diende Chili woensdag een claim in, die door The New York Times werd ingezien. In die claim waren registratiedocumenten, waaronder ook geboorteakten bijgevoegd. Volgens Chili tonen deze aan dat verdediger Byron Castillo niet alleen in Colombia is geboren, maar ook dat hij drie jaar ouder is dan wat Ecuador beweert.

"De praktijk van ernstige en bewuste onregelmatigheden bij de registratie van spelers kan niet worden aanvaard, vooral wanneer we het hebben over een wereldcompetitie," zei de Chileense voetbalbond donderdag in een verklaring. De bond bevestigt overigens dat de klacht officieel ingediend is.