Herkansing voor Courtois, Rode Duivel kan ontbrekend puzzelstuk vinden

Herkansing voor Courtois, Rode Duivel kan ontbrekend puzzelstuk vinden

5 May - 11:10 Laatste update: 5 May - 11:10
10

Het palmares van Thibaut Courtois is indrukwekkend en dan drukken we ons nog zacht uit. Er is evenwel nog één prijs die ontbreekt in de prijzenkast van Courtois, de Beker met de Grote Oren. Dankzij een geweldige prestatie tegen Manchester City verdiende Courtois zelf een herkansing om dit seizoen voor het eerst in zijn carrière de Champions League te winnen.

We moeten eerlijk zijn; over twee matchen verdiende het spel van Manchester City de Champions League-finale te halen. Maar op 28 mei kijkt Liverpool niet Kevin De Bruyne en co recht in de ogen, maar Real Madrid. Dat komt deels door een geweldige Karim Benzema, maar zeker ook door Courtois. Zowel in het Etihad Stadium als in het Estadio Santiago Bernabéu bezorgde Courtois zijn tegenstanders grijze haren. Eerder was Courtois ook al de grote uitblinker tegen PSG en Chelsea. De Spaanse pers – die de Rode Duivel enkele jaren geleden nog afmaakte na zijn prestatie tegen Club Brugge – eet tegenwoordig uit zijn hand(schoen). Courtois zelf gaf ook al aan dat hij aan zijn beste seizoen in zijn loopbaan bezig is.

Na de groepsfase hield Courtois nog geen enkele keer de nul. Toch is dat helemaal niet erg. De Rode Duivel staat er immers wanneer Real Madrid hem echt nodig heeft. Een hoge bal, een snelle reflex of slim het balletje bijhouden. Viel u het woensdag op dat de drie minuten extra tijd in de tweede verlenging de drie minuten van Courtois waren? Toen de bal achter de achterlijn hobbelde, trapte Courtois het leer tot jolijt van de thuisaanhang tegen de reclameborden. 30 seconden gewonnen. Bij de laatste hoge bal? Lekker plukken, tegen de grond gaan en vrijwillig het gevecht tegen de zwaartekracht verliezen. Resultaat? Weer 30 seconden gewonnen. Nee, Courtois moet je de kneepjes van het vak niet meer leren.

Sinds zijn debuut als prof in april 2009 oefent Courtois één grote hobby uit, prijzen pakken. Alles begon bij KRC Genk met de Beker van België en de Belgische landstitel. Daarna ging Courtois zijn hobby uitoefenen in het buitenland. Ondertussen zit de doelman al aan dertien prijzen over de landsgrenzen. In Engeland won hij twee keer de Premier League met Chelsea. Bij de Blues legde hij ook één keer beslag op de Engelse League Cup én de FA Cup. Het palmares met Spaanse ploegen oogt zowaar nog indrukwekkender. Eerst was Courtois succesvol bij Atlético Madrid (één Spaanse landstitel, één Spaanse beker, één keer de Europa League en één keer de Europese Supercup). Met Real Madrid won Courtois twee keer het Spaanse kampioenschap, twee keer de Spaanse Supercup én één keer de Wereldbeker voor Clubs.

Dit seizoen kan Courtois de Champions League-trofee toevoegen aan zijn prijzenkast. In 2014 glipte de Beker met de Grote Oren Courtois nog in extremis uit zijn handen. Met Atlético Madrid stond Courtois tot 93e minuut 1-0 voor in de finale tegen Real Madrid toen Sergio Ramos de gelijkmaker tegen de netten werkte. In de verlengingen moest Courtois zich nog drie keer omdraaien, waardoor het winnen van de Champions League net niet lukte. Eind mei staat Courtois voor de tweede keer in de finale van de Champions League. Op 30-jarige leeftijd – volgende week is Courtois jarig – kan hij dan op clubniveau het ontbrekende puzzelstukje vinden. Het zou de ultieme bekroning van een fantastisch seizoen zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie