'Lingard pakt alvast zijn biezen, gesprek met Ten Hag heeft geen zin meer'

'Lingard pakt alvast zijn biezen, gesprek met Ten Hag heeft geen zin meer'

04-05-2022 23:26

Jesse Lingard is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Manchester United. De middenvelder heeft een aflopend contract die hij niet gaat verlengen. Een gesprek met Erik ten Hag verandert daar niets aan.

Volgens meerdere Engelse media, waaronder de BBC en The Guardian, is het zeker dat Lingard na dit seizoen vertrokken is bij Manchester United. Hij is niet blij met de manier waarop de club hem het afgelopen jaar behandeld heeft, zo klinkt het. Lingard heeft al een tijdje geen basisplaats meer op Old Trafford en werd al verhuurd aan West Ham United. Dit seizoen kwam hij tot zestien Premier League-wedstrijden, maar veertien keer als invaller. 

The Guardian schrijft dat Ole Gunnar Solskjaer, inmiddels ontslagen, de belofte gedaan heeft dat Lingard vaker zou spelen, vooral omdat hij het bij West Ham uitstekend gedaan heeft. Daar kwam weinig van terecht en ook onder Ralf Rangnick speelt Lingard vaker niet dan wel. Een huurtransfer naar Newcastle United werd afgelopen januari tegengehouden. Lingard wil weg, een gesprek met Ten Hag heeft geen zin.

Volgens de BBC hebben Newcastle, AC Milan, Juventus en Paris Saint-Germain belangstelling, twee clubs zouden zelfs al in vergevorderde onderhandeling met hem zijn.