Dom legt vertrek uit: Beerschot-bestuur heeft nog steeds geen budget opgemaakt

Dom legt vertrek uit: "Beerschot-bestuur heeft nog steeds geen budget opgemaakt"

04-05-2022 15:45
1

Hoe de spelerskern van K. Beerschot V.A. er volgend seizoen zal uitzien, is voorlopig nog koffiedik kijken, maar het staat als een paal boven water dat Joren Dom er geen deel meer van zal uitmaken. De rechterflankverdediger maakte de overstap naar Oud-Heverlee Leuven. Hij legt graag even uit waarom hij die keuze gemaakt heeft.

Hoewel er voor aanvang van de (veelbesproken) wedstrijd van Beerschot op Union Saint-Gilloise nog niets echt speelde, vindt Dom zijn transfer niet zo onlogisch. "In mijn hoofd was ik er eigenlijk al klaar mee. Het helpt natuurlijk niet dat er hier nog zoveel onduidelijkheid heerst. Het bestuur van Beerschot heeft nog steeds geen budget opgemaakt met het oog op volgend seizoen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Ook bij een heleboel andere Beerschot-spelers zorgt dat voor onzekerheid. Bovendien schotelde OHL hem een aantrekkelijk voorstel voor.

En dan is er nog de (zoveelste) hervorming van Eerste Klasse B, nog een factor in Dom's besluitvorming. "Het was nooit een sexy format, maar met de toevoeging van die belofteploegen is het nog erger geworden. Dat zijn geen wedstrijden waar je als doorgewinterde prof naar uitkijkt", geeft hij zijn mening. Dom benadrukt wel dat hij pas na afloop van het seizoen in onderhandeling ging met OHL.

"Zodra de degradatie een feit was, heeft Sander Van Praet ( technisch manager van Beerschot, red.) me uitgenodigd voor een gesprek. Hij vertelde me dat ik volgend seizoen in 1B een heel belangrijke pion zou zijn", onthult Dom nog. Uiteindelijk kwamen die gesprekken echter nooit echt van de grond. "De voorbije maand heb ik geen enkel concreet voorstel gekregen van Beerschot."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s