Clement doet Monaco herrijzen met 21 op 21: Heb altijd geloofd in hun potentieel

Clement doet Monaco herrijzen met 21 op 21: "Heb altijd geloofd in hun potentieel"

04-05-2022 15:14
5

Bij geen ploeg uit de Franse Ligue 1 loopt het momenteel gesmeerder dan bij het AS Monaco van Philippe Clement. Onze landgenoot zette de voorbije weken een indrukwekkende 21 op 21 neer, waardoor een Champions-League-ticket plots weer binnen handbereik ligt. Met een confrontatie met Lille OSC voor de deur belooft het wel een spannend weekend te worden.

Nog drie speeldagen blijven er over in de Ligue 1. De kampioen is al lang bekend in de vorm van Paris Saint-Germain, maar daarachter kan het nog alle kanten uit in de strijd om de Europese plaatsen. Als Monaco nog richting Champions League wil, lijkt het toch minstens twee zeges nodig te hebben. Vrijdagavond trekt het naar titelhouder Lille, dat evenwel een belabberd seizoen doormaakt.

Toch voorspelt Clement geen plezieruitje richting het noorden. "Ik verwacht me aan een lastige wedstrijd tegen een ploeg die net met 3-0 verloren heeft", verwijst hij op zijn persconferentie naar de ontnuchterende nederlaag van Lille bij Troyes. "Van zulke ontmoetingen houd ik niet, want er kan altijd een reactie van de tegenstander komen. Daarbovenop zijn de Lillois sterker in eigen huis. Wanneer ik hun ploeg bekijk, hebben ze veel opties met kwaliteit."

Niettemin ligt het huidige vormpeil van Monaco een stuk hoger dan dat van Lille. De recente 21 op 21 doet het beste vermoeden voor de eindsprint. "De spelers hebben vertrouwen in mij, dat is belangrijk. De kwaliteiten waren altijd al aanwezig, maar dat is nooit een garantie. Ik heb altijd geloofd in het potentieel van de spelers, zelfs toen er nog veel te verbeteren viel. We hadden vooral nood aan ambitieuze spelers, die zin hebben om te werken en zich te ontplooien", besluit Clement.