Verschueren verklaart Rusland-strategie van de UEFA: Onveilig en principekwestie

Verschueren verklaart Rusland-strategie van de UEFA: "Onveilig en principekwestie"

04-05-2022 14:57
0

De UEFA heeft besloten om het Rusland nog wat harder te straffen op voetbalvlak vanwege de woedende oorlog in Oekraïne. Russische clubs zijn daarom al zeker tot 2023 niet langer welkom in de Europese competities. Michaël Verschueren, lid van het UEFA Club Competition Comittee, licht die beslissing toe.

Uiteraard beseft Verschueren zelf ook wel dat de Russische clubs in se geen verantwoordelijkheid dragen voor de oorlog van Vladimir Poetin. "Maar ze maken wel deel uit van het grotere plaatje", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Volgens Verschueren speelden twee factoren een cruciale rol in de beslissing van de UEFA. "Er zouden veel rellen ontstaan. Het zou totaal onveilig zijn om in die omstandigheden te voetballen. Maar het is evengoed een princiepskwestie. Je moet rekening houden met de internationale context."

En dus mogen de Russische clubs het komende jaar enkel binnen de eigen landsgrenzen aan de bak. Hoe reageren ze daar eigenlijk zelf op? "Ze zijn zwaar getroffen. Ik ken verschillende clubleiders - zij zijn uiteraard niet tevreden. Anderzijds: ze hebben geen beroep aangetekend bij het TAS. Dat zegt veel over hun realiteitszin", legt Verschueren uit. Volgens hem bewijst dat ook dat de Russische clubs eigenlijk helemaal niet achter de oorlog in Oekraïne staan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie