Barcelona en Mannschaft sturen Ter Stegen op vakantie: 'Drie jaar non-stop'

Barcelona en Mannschaft sturen Ter Stegen op vakantie: 'Drie jaar non-stop'

04-05-2022 14:30

Marc-André ter Stegen hoeft zich komende zomer niet bij de nationale ploeg van Duitsland te melden. In juni worden vier van de zes speelrondes in de komende Nations League-cyclus afgewerkt, maar Ter Stegen mag – na overleg tussen bondscoach Hansi Flick en zijn club FC Barcelona – op vakantie.

Ter Stegen miste het EK van afgelopen zomer wegens blessureleed en moest ook in de daaraan voorafgaande zomer revalideren. "Marc en ik hebben gesproken over zijn situatie bij Barcelona en de nationale ploeg", laat Flick weten. "Doordat hij van al zijn blessures moest herstellen, heeft hij al een tijdje geen vakantie meer gehad. Zeker met het oog op het WK is het belangrijk om even gas terug te nemen."

De doelman zelf – die dit seizoen 4200 officiële minuten in clubverband heeft gespeeld – is het daarmee eens. "Ik ben altijd gelukkig als ik een uitnodiging voor de nationale ploeg krijg. Maar ik ben nu al drie seizoenen lang non-stop bezig en ik moet rust pakken. De trainer steunt mij daarin."

Barcelona speelt tot zondag 22 mei nog vier competitiewedstrijden, waarin het Champions League-voetbal veilig moet stellen. Die Mannschaft zit in een Nations League-poule met Italië, Engeland en Hongarije.