Ref gebeten hond bij Villarreal: Niet het niveau voor dit soort wedstrijden

Ref gebeten hond bij Villarreal: "Niet het niveau voor dit soort wedstrijden"

04-05-2022 07:58
7

In België ligt de arbitrage weer eens onder vuur, maar dat is ook het geval in Europa. Danny Makkelie heeft zich de woede van Villarreal-voorzitter Fernando Roig op de hals gehaald. El Submarino Amarillo claimde in de halve Champions League-finale tegen Liverpool een strafschop, die echter niet gegeven werd door Makkelie.

Giovani Lo Celso werd onderuit geschoffeld door Liverpool-keeper Alisson Becker en volgens Roig was er geen andere beslissing mogelijk. "Het lijkt mij een penalti escandaloso, ik zie geen enkele ruimte voor interpretatie", wordt hij geciteerd door Marca. "Het is geen excuus – want Liverpool was de betere en had met nóg grotere cijfers kunnen winnen – maar de arbitrage heeft niet het niveau voor dit soort wedstrijden. Veel kleine momenten vielen steeds in het voordeel van Liverpool uit."

Roig neemt wel met opgeheven hoofd afscheid van het miljardenbal, na een historische campagne waarin de regerend Europa League-winnaar de veel grotere clubs Juventus en Bayern München elimineerde. "Ik ben niet boos, het is een eer dat we hier mogen staan. Maar ik blijf erbij dat de arbitrage van een bedenkelijk niveau is geweest."