Van Dijk: 'Wat wij presteren kan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd'

Van Dijk: 'Wat wij presteren kan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd'

3 May - 23:38
1

Virgil van Dijk erkent dat Liverpool diep moest gaan om zich te plaatsen voor de finale van de Champions League. De Nederlandse verdediger is blij met de veerkracht die The Reds toonden.

"Het was hard werken", reageert Van Dijk bij BT Sport. "We moeten de eerste helft zo snel mogelijk vergeten. Het vroege doelpunt hiel ons niet, maar wij waren niet goed genoeg. We moesten diep gaan, we moesten volwassen zijn, maar in de tweede helft waren we zowel met als zonder de bal uitstekend."

Welke boodschap kregen de Liverpool-spelers in de rust van manager Jürgen Klopp? "Speel voetbal, speel op de Liverpool-manier", stelt Van Dijk. "We moesten spelen zoals we het hele seizoen al doen. Zit bovenop de bal, veel beweging. Maar we moesten ook laten zien hoe graag we naar de finale wilden."

Het sorteerde effect, want Liverpool boog een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. Van Dijk is onder meer invaller Luis Díaz dankbaar. "Luis Díaz was ongelooflijk. Het maakt niet uit tegenover wie hij staat, hij is onbevreesd in de één-tegen-één. En als hij de bal verliest probeert hij hem zo snel mogelijk terug te krijgen. Hij blijft maar gaan. Dat is heel moeilijk om te verdedigen."

"In de eerste helft speelden wij geen voetbal. Er was te weinig beweging. Daardoor maakten we de verkeerde keuzes en verloren we de bal in moeilijke situaties. Maar als je daar te veel over klaagt terwijl we naar Parijs gaan, dan zijn we erg streng voor onszelf. Wat wij dit seizoen presteren, kan niet als vanzelfsprekend worden beschouwd", aldus de Nerlander, die met Liverpool nog in de race is voor de quadruple.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie