'KV Kortrijk en Vitesse grijpen naast Club Brugge-verdediger'

'KV Kortrijk en Vitesse grijpen naast Club Brugge-verdediger'

03-05-2022 21:30 Laatste update: 21:32

Club Brugge heeft zich maandag definitief kunnen plaatsen voor Eerste Klasse B en de jonkies mogen zich dus opnieuw opmaken voor een jaartje profvoetbal. Dat heeft ook voor goed transfernieuws gezorgd bij de Bruggelingen.

Bij Het Laatste Nieuws weet men namelijk dat sterkhouder Ibe Hautekiet heeft besloten om bij Club Brugge te blijven. De jonge verdediger kon naar KV Kortrijk of Vitesse verhuizen, maar koos ervoor om toch voor Blauw-Zwart te blijven uitkomen.

Hautekiet heeft een aflopend contract bij Club Brugge, dat ook een optie heeft om dat met één seizoen te verlengen en dat ook zal doen. Bij Club NXT is de twintigjarige verdediger één van de 'anciens' in het team en zal hij ook volgend seizoen opnieuw een belangrijke rol spelen bij de jonge ploeg.

Of dat ook betekent dat hij in de toekomst mag hopen op een kansje bij het A-elftal is nog maar de vraag. Voorlopig zat hij nog geen enkele keer in de selectie bij Blauw-Zwart, in tegenstelling tot zijn collega-verdediger Abakar Sylla bij Club NXT.