Lingard blijft op de bank in zijn afscheidsduel, broer is woedend

Lingard blijft op de bank in zijn afscheidsduel, broer is woedend

03-05-2022 14:14

Manchester United speelde maandagavond zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dat betekende het afscheid van jeugdproduct Jesse Lingard op Old Trafford. De 29-jarige middenvelder bleef tegen Brentford echter negentig minuten op de bank zitten.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Louie Scott, de broer van de na dit seizoen transfervrije Lingard. Hij koelde zijn woede middels een Instagram Story, die gretig is opgepakt door de Britse media. 'Twintig jaar lang bloed, zweet en tranen, vier prijzen (FA Cup, League Cup, Community Shield en Europa League, red.) en dan niet eens een officieel afscheid: geen wonder dat het volgend seizoen Conference League wordt', klinkt het. 'Deze club wordt gerund door mensen die zelfs nog niet eens van de buitenspelval gehoord hebben: zonder enige klasse, dat moeten de fans onderhand ook gaan beseffen.'

Lingard liep op zijn negende al rond in de jeugdopleiding van Manchester United, zat in 2012 al eens op de bank en debuteerde in 2014 onder Louis van Gaal. Sindsdien is Lingard tot 232 officiële optredens gekomen, al werd zijn bijdrage in de voorbije jaren steeds minder. In het voorjaar van 2021 werd hij zelfs aan West Ham United uitgeleend.