Bevestiging: Liverpool haalt Carvalho weg uit The Championship

Bevestiging: Liverpool haalt Carvalho weg uit The Championship

03-05-2022 13:19

Fulham-eigenaar Tony Khan heeft de naderende transfer van Fábio Carvalho naar Liverpool bevestigd. De negentienjarige Portugees is einde contract, maar levert de kersverse Championship-kampioen tóch nog een transfersom op.

Liverpool wilde Carvalho, die al op jonge leeftijd naar Engeland verhuisde en de Fulham-opleiding doorliep, eerder al halen, maar kreeg de transfer niet op tijd rond. The Reds hadden na dit seizoen transfervrij toe kunnen slaan, maar hebben besloten om Fulham niet met lege handen achter te laten. De Londenaren kunnen circa zes miljoen euro tegemoetzien en dat bedrag kan door bonussen oplopen met nog eens 3,2 miljoen.

De transfer is formeel nog niet rond, maar Khan bevestigt dat Carvalho op weg is naar Anfield. "We hadden hem graag hier gehouden, maar deze deal is het beste voor onze club. Het heeft geweldig uitgepakt, want Fábio heeft een grote rol in de promotie gespeeld", laat hij weten aan The Athletic. "Het zal een groot verlies voor ons zijn, maar he webben uitstekend zakengedaan. En daardoor kunnen wij op onze beurt weer goede zaken doen."

Carvalho komt zijn oude club volgend seizoen tegen op het hoogste niveau. Fulham was dit seizoen oppermachtig in het Championship, was al zeker van promotie en heeft maandagavond ook de titel gepakt, dankzij een klinkende 7-0 zege op Luton Town.