Buyens spreekt over zijn voetbaltoekomst: Ik wil ambitie proeven

Buyens spreekt over zijn voetbaltoekomst: "Ik wil ambitie proeven"

3 mei - 12:15 Laatste update: 12:21
0

Yoni Buyens (34) hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Hij was nog actief bij Zepperen-Brustem in Eerste Provinciale, maar moet toegeven dat het leven als profvoetballer zijn tol eist.

"Ik weet het, eigenlijk ben ik nog jong. Maar het lichaam wil niet meer", bekent hij bij Het Belang Van Limburg. "In mijn actieve carrière ben ik al bij al weinig blessures tegengekomen. Wel is het zo dat mijn knie de laatste jaren begon op te spelen. Een gevolg van een meniscusoperatie en kraakbeenletsel dat ik heb opgelopen op m'n zeventiende. De dag na een wedstrijd strompel ik wat rond, dan voel ik me 45."

Buyens gaat daarom niet meer voetballen, ook niet bij de liefhebbers. "Let wel, ik wil graag nog in het spelletje blijven. Ik heb het Uefa A-diploma. Dus kan ik hoofdcoach worden bij ploegen tot in 1ste amateur en eventueel assistent-trainer in 1B. Op dit ogenblik zijn er nog geen contacten. Maar ik zie wel wat er op mijn pad komt. Voordat ik ergens instap, moet het plaatje wel kloppen. Ik wil ambitie proeven."

Buyens was de laatste jaren wel al actief als personal trainer, zij het dan vooral als hobby. Mogelijk gaat hij zich daar verder in verdiepen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie