Leipzig geeft top-vier-eindklassering uit handen, Leverkusen doet goede zaken

02-05-2022 22:55
1

RB Leipzig heeft met het oog op Champions League-voetbal volgend seizoen slechte zaken gedaan. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd met 3-1 verloren. Bayer Leverkusen heeft door een 2-0 zege op Eintracht Frankfurt plek drie steviger in handen.

Borussia Mönchengladbach-RB Leipzig 3-1
Bij een overwinning op Gladbach zou Leipzig de vierde plaats, die recht geeft op direct Champions League-voetbal, terugveroveren van het SC Freiburg van Mark Flekken, maar het duel kreeg een andere wending. Binnen twintig minuten schoot Breel Embolo de thuisploeg op voorsprong. Het antwoord van Leipzig liet niet lang op zich wachten: Christopher Nkunku, die dit seizoen niet te stoppen is, was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Gladbach desalniettemin voor de tweede keer aan de leiding. Hoewel Die Fohlen na ruim een uur spelen met tien man verder moesten door een rode kaart van Nico Elvedi, kon de ploeg de score alsnog uitbreiden. Jonas Hofmann tekende tien minuten voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd. Leipzig zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats en moet alle zeilen bijzetten om op het hoogste Europese podium te spelen volgend seizoen.

Bayer Leverkusen-Eintracht Frankfurt 2-0
Leverkusen heeft goede zaken gedaan tegen Frankfurt. Al vrij snel zat de wedstrijd in het slot: Paulinho en Patrik Schick bepaalden de eindstand op 2-0, waardoor de ploeg aan één zege in de laatste twee speelrondes genoeg heeft om zich te verzekeren van Champions League-voetbal.