Ontevreden KAA Gent krijgt gelijk: 'Strafschop moest hernomen worden'

Ontevreden KAA Gent krijgt gelijk: 'Strafschop moest hernomen worden'

02-05-2022 18:30
10

Bij KAA Gent is men al enkele weken niet echt tevreden over de wedstrijdleiding. Dat was ook tegen Sporting Charleroi opnieuw het geval. Zo was er heel wat te doen omtrent de strafschopfase van de thuisploeg.

Net voor het einde van de eerste helft kreeg Charleroi een strafschop en werd die ook gescoord door Adem Zorgane. Bij KAA Gent was men echter ontevreden na het doelpunt. Zo vond men dat die strafschop hernomen moest worden nadat Charleroi-speler Daan Heymans te snel het strafschopgebied kwam ingelopen bij die penalty.

Het Refereeing Department vindt dat ook. Het voetbalorgaan stelt op de officiële kanalen dat de strafschop eigenlijk hernomen had moeten worden, maar geeft ook aan dat de VAR niet kon ingrijpen. Het legt de verantwoordelijkheid daarvoor bij scheidsrechter Erik Lambrechts.

'Het VAR-protocol staat een VAR-interventie niet toe bij deze situatie, tenzij de bal terugkaatst van het doel of de doelman en wordt gespeeld door de speler die te vroeg in het strafschopgebied komt', klinkt het. Al is men wel duidelijk over de hele fase. 'Het Professional Refereeing Department verwacht dat de strafschop door de scheidsrechter moet worden hernomen.'