Ref. Department gaat in tegen 'baas Layec': Misschien niet alle beelden gezien

Ref. Department gaat in tegen 'baas Layec': "Misschien niet alle beelden gezien"

02-05-2022 17:58
6

Een bijzonder opvallend gegeven na de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. Scheidsrechtersbaas Bertrand Layec zag er echter geen clear error in en vond dan ook niet dat de VAR in de fout ging. Het Referee Department sprak andere taal.

Op maandag kwam het Referee Department namelijk zelf met een uitleg en gaf het aan dat de VAR wél had moeten ingrijpen na de duidelijke overtreding op Charles De Ketelaere. Opvallend, want zo gaat het dus in tegen de mening van de scheidsrechtersbaas.

"Hij eeft misschien niet alle beelden kunnen zien", reageert Stephanie Forde, operationeel directeur van het Referee Department bij Het Laatste Nieuws. Het is alleszins bijzonder pijnlijk voor Layec en de Belgische scheidsrechters, die daarmee aantonen ook niet op eenzelfde lijn te zitten.

De kritiek op Layec blijft daarmee ook groeien. Afgelopen week ging KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck nog hard op hem in en noemde hij Layec onder andere "een leugenaar".

Beterschap
Niet alleen op Layec, maar ook op alle andere scheidsrechters blijft de kritiek groeien. Ook afgelopen weekend waren er weer enkele bedenkelijke fases. "Voor de gemiddelde voetbalfan zal het altijd onvoldoende zijn. Maar het klopt dat het nog beter kan", geeft Forde nog toe. En ook de profclubs geloven volgens het dagblad dat het nog een pak beter kan.

Er stroomt namelijk flink wat geld naar de Belgische scheidsrechters. "Zij betalen de lonen van de refs, de wedstrijdvergoedingen en de werking van de VAR. Maar ook de bond heeft al stevig geïnvesteerd", besluit Forde.