Mourinho aangepakt: Meer bezig met ons dan met eigen team

Mourinho aangepakt: "Meer bezig met ons dan met eigen team"

2 mei - 12:52
0

SS Lazio heeft middels een opmerkelijk statement het vuur geopend op José Mourinho, de trainer van aartsrivaal AS Roma. Beide Romeinse clubs strijden om Europees voetbal en Mourinho kwam dit weekend terug op de controversiële overwinning die Lazio zaterdag bij Spezia boekte.

Het werd in de laatste minuut 3-4 voor Le Aquile, dankzij een treffer van Francesco Acerbi, die buitenspel leek te staan. Roma bleef één dag later op 0-0 steken tegen Bologna, waardoor de Romeinse buren nu samen op plek vijf in de Serie A staan. Mourinho was daar niet blij mee. "Ik ben nu al 22 jaar lang trainer en sommige dingen veranderen nooit", liet hij na zijn eigen wedstrijd weten aan de Italiaanse pers. "Toen kon je al wedstrijden winnen met buitenspelgoals en dat kan nu nog steeds."

Die sneer is bij Lazio in het verkeerde keelgat geschoten. 'Er zijn in 2022 nog steeds trainers, die menen te moeten wijzen naar vermeende clubvoorkeuren van scheidsrechters', laat men weten in een statement, zonder expliciet de naam van Mourinho te noemen. 'Ze hebben blijkbaar een Lazio-obsessie en zijn meer bezig met Lazio dan met het falen van hun eigen team. Iedereen beseft dat het imago van het voetbal in Italië moet verbeteren, maar sommigen blijven volharden in geklaag over de arbitrage en de VAR.'

Nummer vijf Roma – dat een beter onderling resultaat heeft – en nummer zes Lazio hebben nog drie wedstrijden om achtervolgers Fiorentina en Atalanta Bergamo af te houden. Als dat lukt, gaan ze gebroederlijk de Europa League in, omdat Coppa Italia-finalisten Internazionale en Juventus zich al geplaatst hebben voor de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie