Club Brugge stort in na vervanging: Opvallend en niet toevallig

Club Brugge stort in na vervanging: "Opvallend en niet toevallig"

02-05-2022 11:30 Laatste update: 11:08
13

Club Brugge heeft zondag een mooie kans laten liggen om Union onder druk te zetten. Het bleef tegen Anderlecht steken op 0-0. Tot overmaat van ramp viel Mats Rits uit met een zware blessure: volgens commentator Bert Sterckx kan dat de titelstrijd beslissen. 

"De landskampioen toonde voor het eerst sinds lang wat tekenen van verzwakking", aldus Sterckx bij Sporza. "De zegereeks is doorbroken. Opvallend en niet geheel toevallig: bij Club Brugge begon het minder te lopen op het moment dat Mats Rits moest worden vervangen door een blessure. Na zijn vervanging ontbrak het aan structuur, samenhang. Vormer slaagde er niet meteen in om hetzelfde te brengen."

Alfred Schreuder zal nu snel een oplossing moeten bedenken voor de afwezigheid van Rits. "Zeker in de matchen tegen Union, waar Teuma en Nielsen onvermoeibaar zijn en de plak zwaaien op het middenveld, kan dat een belangrijke factor zijn. De titelstrijd kan alvast volop losbarsten vanaf zondag in het nostalgische decor van het Dudenpark, dat veel te klein zal zijn om iedereen die wil gaan kijken een plekje te geven."

Club Brugge liet inmiddels al weten dat de blessure van Rits ernstig is. Hij heeft zijn kruisbanden gescheurd en zal daarom minstens zes maanden buiten strijd zijn. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie