'Hola Soler, adiós De Jong': Valencia maakt zich kwaad op de krant

'Hola Soler, adiós De Jong': Valencia maakt zich kwaad op de krant

2 mei - 10:32
0

De Spaanse sportkrant AS pakt maandag groot uit met een akkoord tussen FC Barcelona en Valencia over een transfer van Carlos Soler. De 25-jarige middenvelder zou de opvolger moeten worden van Frenkie de Jong, maar de club uit de sinaasappelstad ontkent in alle toonaarden.

'Hola Soler, adiós De Jong', kopt AS. Barça zou het eens zijn met Valencia over een transfersom van twintig miljoen euro. Ook met de zesvoudig Spaans international, die nog een contract tot medio 2023 heeft in Mestalla, zou alles rond zijn. De Spaanse sportkrant meldt dat de transfer van Soler de sleutel is tot het vertrek van De Jong. Voorzitter Joan Laporta van de Catalanen heeft namelijk besloten om de oud-Ajacied te verkopen voor zo'n zeventig miljoen euro, klinkt het.

Het bericht schiet in het verkeerde keelgat bij Valencia, dat zich genoodzaakt ziet om te reageren. 'Gezien de informatie die deze maandag in Diario AS is gepubliceerd, ontkent Valencia botweg dat het een overeenkomst heeft of dat er onderhandeld wordt met FC Barcelona over de transfer van Carlos Soler. De club is momenteel juist in onderhandelingen met de speler en zijn zaakwaarnemers om zijn contract te verlengen', valt te lezen in het statement.

De Jong
Volgens AS is Barcelona bereid om De Jong te verkopen nu met Pedri en Gavi een nieuwe generatie opstaat in Camp Nou. Met het vertrek van de Nederlander en de komst van Soler zou bovendien een winst van vijftig miljoen euro kunnen worden behaald. Gezien de financiële positie is dat een zeer welkome opsteker. De Jong wordt in verband gebracht met Manchester United en Bayern München.

Overigens benadrukte de spelmaker zelf dat hij het goed naar zijn zin heeft. "Het gesprek met Xavi was heel goed. Ik heb vertrouwen in mijzelf, en de coach heeft me verteld dat hij ook vertrouwen in mij heeft. Iedereen is blij", liet hij weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie