Moris na gelijkspel Union op Antwerp: We weten dat het een agressief team is

Moris na gelijkspel Union op Antwerp: "We weten dat het een agressief team is"

02-05-2022 10:03
4

Op de tweede speeldag van de Champions’ Play-Offs speelde Union Saint-Gilloise met een 0-0 gelijk op het veld van Antwerp. Doelman, Anthony Moris, was een van de uitblinkers op het veld. Dat het haar netten schoon hield heeft Union voor een groot stuk te danken aan zijn knappe prestatie.

Als Union tot het einde in de overwinning kon geloven, was dat grotendeels te danken aan Anthony Moris. De 32-jarige doelman verrichtte een aantal uitstekende reddingen om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Moris bleef er na de wedstrijd erg kalm onder. “Ik word betaald om reddingen te verrichten.”

Sfeer op de Bosuil
Een kolkende Bosuil gaf de keeper dat extra beetje motivatie. Hij had het naar eigen zeggen erg naar zijn zin. “Ik hou van dit soort wedstrijden en als ik één of twee ballen kan stoppen, is het nog beter,” gaf Moris aan na de wedstrijd. Op de vraag of het zijn beste wedstrijd in het shirt van Union was, gaf hij aan dat hij hoopt dat er nog wedstrijden zoals deze gepasseerd zijn. 

Agressie van Antwerp
Voorin zag Anthony Moris zijn teamgenoten vechten voor elke bal . Het was dan ook een pittige partij, scheidsrechter Nicolas Laforge deelde zeven kaarten uit. Antwerp speelde man tegen man over het hele veld, wat leidde tot een fysiek gevecht. We weten dat ze altijd met een stuk agressie spelen, we hebben daar goed op gereageerd,” besluit Moris.