'Feyenoord kan geld van fans niet gebruiken, maar gaat Dessers kopen'

'Feyenoord kan geld van fans niet gebruiken, maar gaat Dessers kopen'

02-05-2022 07:00 Laatste update: 08:04
3

Feyenoord gaat Cyriel Dessers definitief overnemen van KRC Genk. De Rotterdammers zijn van plan om de koopoptie te lichten in het huurcontract van de 27-jarige aanvaller, meldt De Telegraaf.

Feyenoord moet vier miljoen euro op tafel leggen om Dessers aan te trekken. Dat is een fors bedrag voor de nummer drie van de Eredivisie, zo bleek ook wel uit de crowdfunding-actie die fans zijn begonnen. Hoewel inmiddels tienduizenden euro's zijn ingezameld, zit Feyenoord volgens de ochtendkrant vooral met de actie in zijn maag. Het geld van de supporters mag namelijk niet aangewend worden.

"Het geeft aan hoe extreem deze supporters meeleven en hoe extreem ze hem als spits waarderen", vertelde trainer Arne Slot zondag na de 1-3 zege bij Fortuna Sittard. "Het is ook hartstikke mooi dat er al meer dan 25.000 euro is gestort, als ik het goed begrijp. Dat ze hun zelf verdiende geld aan Dessers willen besteden. Echt een mooie actie, maar het heeft geen kans van slagen. Juridisch, fiscaal en regeltechnisch is dit allemaal echt onmogelijk."

Feyenoord en Slot hebben hun hoop gevestigd om meer vermogende geldschieters en verwachten dat Dessers in De Kuip blijft. "Ik hoop dat dit navolging krijgt bij die veel meer vermogende mannen." In 37 officiële duels voor de Rotterdammers was de spits goed voor 17 treffers en vier assists. Hij scoorde onder meer tien keer in de Conference League.