'Guardiola informeerde na duel met Club Brugge naar 'éénmansverdediging' N'Soki'

'Guardiola informeerde na duel met Club Brugge naar 'éénmansverdediging' N'Soki'

01-05-2022 23:44
9

Club Brugge voetbalde weinig kansen bij elkaar op het veld van RSC Anderlecht (0-0), maar slaagde er achterin wel voldoende in om de boel gesloten te houden. Vooral Stanley N'Soki leverde een sterke partij af, op één black-out na dan toch. Bij Het Laatste Nieuws weten ze dat zelfs Pep Guardiola onder de indruk is van zijn kunnen.

De krant rekende Simon Mignolet en N'Soki tot de uitblinkers van Club in het Lotto Park. 'Aan de intrinsieke kwaliteiten van die laatste is nooit getwijfeld. Al zeker niet door de beleidsbepalers, evenmin door Schreuder.' Enkel zijn aangeboren nonchalance speelde hem af en toe parten. Die lijkt stilaan te verdwijnen. 'N'Soki was lange tijd een éénmansverdediging: snel, sterk, zelfzeker, secuur... Noem maar op.'

'Ziedaar waarom Pep Guardiola enkele maanden terug naar hem informeerde, toen City neerstreek in Brugge', onthult Club-watcher Niels Poissonnier. Dat is eventueel toekomstmuziek, maar eerst moet iedereen bij Blauw-Zwart zich uiteraard focussen op de komende titelstrijd. 'Het is die N'Soki die Club zal nodig hebben – niet de versie die twee keer met vuur speelde –, wil het straks voor de derde keer op rij kampioen worden', klinkt het nog.