'Rits verlaat Lotto Park op krukken, kruis over vervolg van Champions Play-Off'

'Rits verlaat Lotto Park op krukken, kruis over vervolg van Champions Play-Off'

01-05-2022 23:29
8

Club Brugge moet zich even bezinnen. Op bezoek bij RSC Anderlecht leverde de titelverdediger een flauwe pot voetbal af (0-0) en tot overmaat van ramp zag het met Mats Rits ook een belangrijke pion uitvallen. Het ziet ernaar uit dat de middenvelder in deze Champions Play-Off niet meer in actie zal kunnen komen.

Het Nieuwsblad zag Rits het Lotto Park op krukken verlaten, wat het ergste doet vermoeden. Over de precieze aard van zijn blessure is nog niet al te veel bekend, maar volgens de krant zou hij wel eens een kruis mogen maken over het seizoenseinde. Bij Club Brugge vrezen ze blijkbaar voor een loodzwaar verdict, waardoor ook de voorbereiding op de komende jaargang in het gedrang kan komen.

De afwezigheid van Rits zou sowieso een fikse aderlating zijn voor Alfred Schreuder. De voorbije maanden was de middenvelder één van de absolute sterkhouders bij Club. In minuut 27 liep het verkeerd voor hem. Hoewel er geen directe aanleiding was, leek Rits zich plots te verstappen. Na enkele minuten proberen besloot hij er de brui aan te geven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie