Verbitterde Schreuder: Ik kan niet geloven dat daar niet voor gefloten wordt

Verbitterde Schreuder: "Ik kan niet geloven dat daar niet voor gefloten wordt"

01-05-2022 22:31
14

Club Brugge is er niet in geslaagd om te naderen tot op één punt van Union Saint-Gilloise. Hoewel de koploper daar kans toe bood door zelf slechts gelijk te spelen bij Royal Antwerp FC (0-0), greep de eerste achtervolger die niet. Club geraakte zelf immers niet voorbij RSC Anderlecht: 0-0. Trainer Alfred Schreuder nam daar vrede mee, al had hij wel bedenkingen bij de arbitrage.

"Ik denk dat we kunnen leven met dit resultaat", liet Schreuder na afloop van de partij optekenen bij Sporza. De Nederlander zag zijn elftal vooral "uitstekend" beginnen. "Na tien minuten kan je 2-0 op voorsprong staan. Noa Lang moet dan wel gewoon zijn kans afwerken en we moeten die penalty krijgen."

Daarmee heeft Schreuder het gevoelige onderwerp aangesneden. Al na enkele minuten duwde Lisandro Magallán toch vrij duidelijk op de inlopende Charles De Ketelaere. "Ik kan niet begrijpen dat daar niet voor gefloten wordt. Dat moeten ze me toch eens uitleggen. Er is een VAR voor zulke fases, zoiets valt niet te begrijpen", kan Schreuder zijn frustratie moeilijk verbergen.

Hij was lang niet de enige die vond dat een strafschop op zijn plaats was geweest. "Al tijdens de rust hoorde ik al dat het penalty was. Op dat moment bekijk je de beelden dan niet, want het haalt toch niets uit. Nu heb ik alles wel nog eens gezien en zoiets kan niet", besluit Schreuder fel.