Ook RSC Anderlecht - Club Brugge eindigt op een scoreloos gelijkspel

01-05-2022 20:23
63

Ook de tweede wedstrijd van speeldag 2 in Play-Off 1 is op 0-0 geëindigd. RSC Anderlecht en Club Brugge werd nooit een wervelende partij, en dus blijft de stand status quo.

De wedstrijd begon met een discutabele fase. In de vierde minuut ging De Ketelaere tegen de grond. De VAR zag er geen graten in. Na 10 minuten zagen we dan de eerste grote kans van de wedstrijd. Lang stuitte oog in oog op Van Crombrugge. De wedstrijd kende niet veel gevaar, maar wel veel strijd en zenuwachtigheid.

Na een halfuur kreeg Zirkzee een kans op de rand van de zestien. Hij schoot naast. Ook Arnstad kwam nog in een kansrijke positie, maar Mignolet ging goed plat. 0-0 bij de rust.

Tweede helft
Club Brugge leek het sterkst uit de kleedkamer te komen, al nam RSCA snel dat roer over. Opnieuw kregen we wel weinig kansen te zien. Tot de 70ste minuut bleef het status quo tot Mata tegen de paal knalde, eindelijk opwinding.

Vervolgens kreeg Anderlecht enkele kansen door onzorgvuldigheden bij de Club-defensie, maar die leidden tot niets. Anderlecht bleef wel dreigen en had de grootste mogelijkheden in de slotfase, al kwam het nooit echt tot een niet te missen kans.

Na Antwerp - Union eindigt ook Anderlecht - Club Brugge op 0-0. Het gat van drie punten tussen de leider en blauw-zwart blijft dus gehandhaafd. Volgende speeldag: Union - Club Brugge!