AC Milan moet diep gaan, KRC Genk-huurling Ugbo nekt negenkoppig Lille

AC Milan moet diep gaan, KRC Genk-huurling Ugbo nekt negenkoppig Lille

01-05-2022 17:07

AC Milan leek na de midweekse uitglijder van rivaal Internazionale in een zetel te zitten, maar krijgt zijn eerste Serie A-titel in elf jaar niet cadeau: de Rossoneri wonnen zondag pas vlak voor tijd van Fiorentina. De onttroonde Ligue 1-kampioen Lille OSC heeft op bezoek bij Troyes een bizarre nederlaag geleden, met drie strafschoppen en twee rode kaarten.

AC Milan-Fiorentina 1-0
Doordat Inter woensdag het inhaalduel bij Bologna verloor, had AC Milan de titelkansen weer in eigen hand en konden de Rossoneri zich nog één gelijkspel veroorloven tijdens de slotfase van het seizoen. Dat krediet leek zondagmiddag al opgebruikt te worden, maar nummer zeven Fiorentina – met Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) op het middenveld – werd in de slotfase alsnog op de knieën gedwongen. Rafael Leão kreeg een pass van Pietro Terracciano in de voeten geschoven en strafte het foutje af: 1-0. Internazionale speelt later op de zondag nog tegen Udinese.

Troyes-Lille OSC 3-0
De kampioen van het vorige Ligue 1-seizoen speelt allang geen rol van betekenis mee in de huidige Franse competitie. Zondagmiddag ging voor nummer tien Lille werkelijk alles mis wat mis kon gaan. Troyes mocht van arbiter Willy Delajod liefst drie keer aanleggen vanaf elf meter: Florian Tardieu, Ike Ugbo (ex-KRC Genk en Cercle Brugge) en nogmaals Tardieu benutten hun strafschoppen. Renato Sanches kreeg bovendien twee keer geel in vijf seconden wegens aanmerkingen op de leiding, Burak Yilmaz haalde na een harde tackle ook het einde van de wedstrijd niet.