Defourny teneergeslagen na uitbarsting fans in Seraing: “Het is een schande”

Defourny teneergeslagen na uitbarsting fans in Seraing: “Het is een schande”

01-05-2022 11:43 Laatste update: 11:43
3

Zaterdagavond is RFC Seraing erin geslaagd om haar plaats in D1A te behouden. Het dwong, na een 1-0 overwinning in de heenwedstrijd, een gelijkspel af tegen RWD Molenbeek. Na affluiten gingen gingen er tientallen fans met elkaar op de vuist. 

Bij het laatste fluitsignaal gingen fans van Seraing het veld op om samen met de spelers het behoud te vieren. Even later kwamen er ook RWDM fans het veld op, deze echter minder goede bedoelingen. Het ontaarde uiteindelijk in een gevecht. De omroeper riep op tot kalmte, maar de politie moest het veld opkomen om de RWDM-supporters terug op de tribune te duwen.

De keeper van RWDM, Théo Defourny, sprak na de wedstrijd met Eleven Sports en kon zijn teleurstelling maar moeilijk verbergen. Het was een teleurstelling in de wedstrijd maar ook in het gedrag van een aantal supporters. "We begrijpen de frustratie maar het is triest om tot dit te komen," vertelt Defourny. 

Volgens Defourny is het vooral erg triest wat er op het eind gebeurde. “Het is een schande en het is niet goed voor het imago van de sport,” geeft Defourny aan. Hij is diep teleurgesteld en denkt daarbij terug aan de lege stadions tijdens de covid pandemie. “We komen terug van lege stadions en nu zien we dit,” besluit Defourny.