Seraing verzekert behoud in 1A na spannend gelijkspel tegen RWDM

30-04-2022 22:34 Laatste update: 22:42
12

RFC Seraing mag zich voorbereiden op een nieuw seizoen in Eerste Klasse A. Het zorgde voor een spannende strijd tegen RWDM, maar wist uiteindelijk wel het behoud te verzekeren. Het had genoeg aan een 0-0 gelijkspel.

Do or die voor RWDM, dat na de nederlaag in eigen huis vol aan de bak moest tegen RFC Seraing. Voor Igor De Camargo ook een extra speciale wedstrijd, zijn allerlaatste als profvoetballer. Beide ploegen zorgden ook voor een bijzonder aangename eerste helft.

Zowel Seraing als RWDM zorgden voor flink wat gevaar en verschillende kansen. Doelpunten vielen er echter niet. Beide doelmannen wisten hun netten schoon te houden en hielden het tot de rust bij een scoreloos gelijkspel.

In het vrij potige duel was het wachten op die ene grote kans die ook een doelpunt zou opleveren. RWDM deed er ook alles aan om tot die kans te komen, maar had het moeilijk om tot bij de doelman van RFC Seraing te geraken. Op het uur had Igor De Camargo uiteindelijk dan toch die belangrijke 0-1 aan de voet. Oog in oog met doelman Dietsch verslikte hij zich en vergat hij ook te scoren. Eén van zijn laatste wapenfeiten als profvoetballer.

De tijd begon te dringen voor RWDM en had zette alles op alles om tot scoren te komen. Het doelpunt kwam er echter niet. Het bleef 0-0, waardoor Seraing zich verzekerde van behoud in Eerste Klasse A.