Onnavolgbare Zirkzee: geen enkele speler onder 21 doet beter dan Anderlecht-spits

Onnavolgbare Zirkzee: geen enkele speler onder 21 doet beter dan Anderlecht-spits

30 April - 22:00 Laatste update: 22:13
3

Joshua Zirkzee is dit seizoen al bijzonder belangrijk geweest voor RSC Anderlecht. De aanvaller wordt al jaren bestempeld als een bijzonder groot talent en ook de cijfers bewijzen dat hij één van de beste jonge voetballers van zijn generatie is.

Dit seizoen speelde Zirkzee 32 partijen in de Jupiler Pro League en speelde hij met vijftien doelpunten en acht assists ook een bijzonder belangrijke rol voor de Brusselaars. De nu twintigjarige spits heeft met die cijfers ook de beste statistieken van alle leeftijdsgenoten.

Zo is Zirkzee van alle U21 spelers ter wereld dit seizoen het meest betrokken geweest bij doelpunten voor zijn club. Dat berekende Transfermarkt. Daarmee doet hij ook beter dan het Tsjechische supertalent Adam Hlozek, die voor Sparta Praag in de competitie goed was voor acht doelpunten en dertien assists.

Op de derde plek in de stand staat Karim Adeyemi, die met zeventien doelpunten en drie assists zich ook belangrijk heeft gemaakt voor Red Bull Salzburg. Daarachter komen andere grote talenten zoals Franck Etouga (Asante Kotoko), Dion Drena Beljo (NK Istra), Sami Abouzziane (Fiorentino en Jakub Kaminski (Lech Poznan).

De Belgen
De meest productieve Belg onder 21 is Yari Verschaeren, die zeven doelpunten en vijf assists achter zijn naam heeft staan. Daarna volgen Michel-Ange Balikwisha (Royal Antwerp FC, vier doelpunten en drie assists), Luca Oyen (KRC Genk, twee doelpunten en drie assists), Matisse Samoise (KAA Gent, twee doelpunten en drie assists) en Sekou Sidibi (FC U Craiova, vier doelpunten).

*cijfers zijn gebaseerd op de competitiewedstrijden

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie